Het beste schaakboek voor beginners

Het beste schaakboek voor beginners is een uitgave van Omega Boek Amsterdam,1975, 96 pp, ISBN 90 6057 143 6. Oorspronkelijke titel: Chess for Beginners, auteur: Fred Reinfeld, vertaling door Hans Böhm

Dit boek is alleen nog tweedehands verkrijgbaar

Inhoud
Voorwoord
Hoe kunt u dit boek het best gebruiken
Voordat u begint
1. De elementaire matvoeringen
2. Schaakmat in het praktische spel
3. Mat-mogelijkheden in de openingsfase
Aanvullende redenen voor wedstrijden

Dit boek, dat voor de beginner (en zelfs voor de beginnende beginner) als sleutel dient tot het schaakspel, behelst alle bijzonderheden die nodig zijn om te spelen, en om goed te spelen.
U treft hier, in eenvoudige, duidelijke taal, de loop der stukken aan, gecombineerd met een unieke manier op de partijen weer te geven (nml. van elke zet is een diagram), de elementaire matvoeringen en een paar elementaire, maar toch ingenieuze , vallen om te voorkomen – of om te gebruiken tegen een onvoorzichtige tegenstander – dat u verliest wanneer de partij net begonnen is.

U zult aangenaam verrast zijn door de wijze waarop U zich de basiskennis eigen kunt maken d.m.v. de voorbeelden die zet voor zet zijn weergegeven.

Wel, we gaan beginnen – veel plezier!

Eindelijk een duidelijk en eenvoudig leerboek voor het schaakspel.
De bekende schaakmeester Fred Reinfeld leert spelenderwijs zet voor zet en stap voor stap het spelen van het machtige schaakspel.
De vele illustraties maken het leren zo eenvoudig dat de beginner snel en met plezier een wedstrijd kan spelen en … winnen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *