Schaakwoorden

Schaakwoorden is een uitgave van Iventi, 2006, 111 pp. Auteur : Ton Lodder.

Het jargon verduidelijkt

Schaken is een fascinerend spel. Het is een sport die iedereen op zijn eigen niveau kan bedrijven. En als je maar iets gevorderd bent ademt het al kunst. In ieder geval schoonheid.

Schakers bedienen zich van hun eigen taal. Logisch, maar het schrikt fa en daardoor sluiten zij anderen onbedoeld buiten. Voor geïnteresseerden een extra barrière om tot de wondere wereld toe te treden.
Mede om de gemotiveerde huisschaker over een drempel te helpen is dit boekje geschreven. Het maakt hem bekend met de typische schaakwoorden. Het legt uit en verklaart. Het amuseert. Tot deze groep blijft het overigens niet beperkt. Ook de enthousiaste clubschaker kan er veel plezier aan beleven.

In essentie is dit een woordenboek. Ruim 500 trefwoorden zijn erin samengebracht. Niet alleen met begripsomschrijvingen verklaard, maar ook nog eens nader verduidelijkt. In veel gevallen aan de hand van reële spelsituaties en partijfragmenten. De lezer vindt er meer dan 125 schaakdiagrammen in terug.
Een boekje voor jong en oud. Voor beginner en doorgewinterde speler. Om wijzer van te worden. Om bij te glimlachen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *