Schaken voor jonge denkers

Schaken voor jonge denkers is een uitgave van Callenbach, 2001, 45 pp, prijs 16,95. Auteur : Michael Basman

In Schaken voor jonge denkers nodigt internationaal schaakmeester Michael Basman je uit om alles te leren over de boeiende wereld van het schaken.

NBD|Biblion recensie

In dit schaakboek voor beginners is de opbouw helder en doordacht. Na hoofdstukken over het doel en de geschiedenis van het schaken worden de afzonderlijke stukken behandeld. Daarna volgen een paar algemene regels over opening en eindspel. De schaker Michael Basman, in 1973 Engels schaakkampioen en bekend van zijn bizarre openingen, heeft geen slecht beginnersboek geschreven. De vertaling kent soms, voor de doelgroep, te lange zinnen. Het boek is rijk geïllustreerd met o.a. kleurenfoto’s en diagrammen. Enkele foto’s zijn te gericht op het Engelse schaken. Een aantal andere is ongelukkig gekozen. In het boek worden diverse vraagstukken voorgelegd, waarvan de antwoorden achterin worden gegeven. Daarnaast bevat de uitgave onder meer een verklarende woordenlijst, een register en een lijst met voornamelijk Engelstalige schaaksites. Hoewel er echt niets boven ‘Oom Jan leert zijn neefje schaken’ van A. Loon en M. Euwe en de methode van Van Wijgerden gaan, kan dit boek als aanvulling worden gebruikt. Voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *