Vier op een rij

Hierbij gebruik je bordjes van vier bij vier velden. Je kunt ze uit papier maken (en dan kopiëren), je kunt ook een gewoon bord gebruiken waar je een mal overheen legt ter grootte van zestien velden. Zelf knip ik borden uit versleten plastic borden. Daar zitten vaak nog voldoende gave velden op.


Het is een spel voor twee spelers. Elke speler heeft een toren, een loper, een paard en een pion. Aan het begin staan de stukken naast het bord. Dan mogen de spelers om beurten een stuk op het bordje zetten. Als een van de spelers erin slaagt een rij van vier te maken (horizontaal, verticaal of diagonaal), heeft hij gewonnen.
De stukken mogen aanvankelijk niet verplaatst worden. Pas vanaf het moment dat een speler drie stukken op het bord heeft, maag hij slaan of verzetten. Stukken die geslagen zijn, worden teruggegeven aan de tegenstander.

Dit spel is ook te koop, vrij duur maar wel mooi. Zie de foto’s.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *