Schaken op de Ds Buskesschool in Rotterdam

Op de Ds Buskesschool in Rotterdam wordt al jaren lang schaakles gegeven op de buitenschoolse opvang. De drijvende kracht hierachter is Arianne Grootendorst, leerkracht op deze school. Lange tijd gaf Arianne zelf schaakles. Nu verzorgen Adri Helfrich en Michel de Wit de schaaklessen. Binnenkort gaan de kinderen weer op voor de Stappenexamens.

In 2010 werd in Rotterdams Onderwijs Magazine een artikel gepubliceerd onder de titel Schaken ontwikkelt de geest. Het artikel is geschreven door Ronald Buitelaar en de foto’s zijn van Jan van der Meijde. Arianne Grootendorst werkte ook mee aan dit artikel .

Het Rotterdams Onderwijs Magazine is een voorlichtings- en opinieblad voor onderwijs, educatie, vorming, opleiding en training in Rotterdam. Gratis voor personeel van voorscholen en van het primair- en voortgezet onderwijs in Rotterdam . Het magazine is een uitgave van Stichting de Meeuw
.
Deze publicatie was een initiatief van de Schoolschaak Koepel Erasmus in Rotterdam.

Het artikel is op onze site te lezen. Klik hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *