Frustr8tor

In mei presenteerden we een puzzel met acht schaakkoekjes. Deze puzzel is gebaseerd op de klassieke puzzel met acht koninginnen op een schaakbord. Over deze puzzel is in de 19de en 20ste eeuw al veel geschreven en deze puzzel heeft altijd veel aandacht gehad van schakers, puzzelaars en wiskundigen. Er zijn meerdere oplossingen mogelijk bij deze puzzel, maar dit aantal verklappen we niet.

Albert Eckhardt presenteert Frustr8tor

Albert Eckhardt heeft een moderne uitvoering van deze puzzel bedacht en heeft het de naam Frustr8tor meegegeven. Eckhardt maakt hierbij op een slimme manier gebruik van de vele oplossingen die er zijn door bijvoorbeeld alvast twee of drie koninginnen te plaatsen of een veld als uitgangspunt te nemen.

Oud-voetballer Marc Overmars (o.m. Ajax en Barcelona), nu directeur bij Ajax, stond bij de eerste uitgave op de verpakking (Overmars trad ook op als financier). Later werd Hans Böhm gevraagd om als ambassadeur op te treden.
Naast een fysiek zakspelletje is er ook een app ontwikkeld voor de I-Phone en de I-Pad, de versie voor Android volgt nog en wie weet ook nog een versie voor Windows 8.

Frustr8tor app voor I-Phone en I-Pad

Er wordt ook gewerkt aan een versie waar er verschillende blokkades worden opgeworpen bij het oplossen van de puzzel.

Alle informatie is te vinden op de website van Frustr8tor.

Als vervolg op onze puzzel met de schaakkoekjes hebben we nog twee bijzondere puzzels met acht koekjes gepubliceerd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *