Kinderen schaken leren is een kwestie van volhouden

HMC Calder won in 2012 de KNSB-SpeelZ-schoolschaakprijs. Onder leiding van inititiatiefnemers Elke van Roon en Brent Burg werden dat jaar via die club maar liefst 230 kinderen SpeelZ-lid van de KNSB. Waarom lukt HMC wat veel andere clubs niet of maar in veel mindere mate lukt? De website van de KNSB in gesprek met van Van Roon over het geheim van het succes.

Elke van Roon
Het begon allemaal in de zomer van 2010. ‘Toen ben aan ik de KNSB kadercursus Schaaktrainer 1 begonnen bij Herman Grooten. Die was direct enthousiast over mij en mede daarom ben ik nog tijdens de cursus begonnen met lesgeven, op een basisschool in Eindhoven. Onder schooltijd, dat vind ik ook het prettigst. Ik werkte toen nog als Coördinator Tussenschoolse Opvang in Den Bosch.’
Lees meer …

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *