Shah Mata en het 3,4,5 toernooi van de Rotterdamse Schaakbond

Fotoalbum : Voorbereiding toernooi
Fotoalbum: Toernooi 3,4,5
Fotoalbum: Gezelligheid
Fotoalbum: Prijsuitreiking

Op zaterdag 19 maart was het feest in restaurant Tante Sjaar in Rotterdam-Charlois. 65 kinderen kwamen met hun ouders, familieleden en begeleiders naar het basisschooltoernooi voor kinderen uit groep 3, 4, 5 van de Rotterdamse Schaakbond.

Shah Mata, een succesvolle schaakclub op Rotterdam-Zuid met nog steeds een groeiend aantal leden, heeft op de dinsdagavond als clublocatie de speelzaal van Restaurant Tante Sjaar. Shah Mata bestaat 45 jaar en heeft om deze reden de Rotterdamse Schaakbond aangeboden het 3,4 en 5 toernooi in haar speelzaal te houden. Voor deze gelegenheid werd door Shah Mata ook het gehele restaurant afgehuurd om ouders, begeleiders en andere belangstellenden een plaats te kunnen geven. Het werd een gezellige en dolle boel.

Jos de Rooij, bestuurslid van Shah Mata, was de toernooidirecteur en hij werd bijgestaan door Eduard Hartog, de jeugdleider van de RSB.

Jos had veel vrijwilligers geregeld, John had bardienst en Mariandel zorgde voor drankjes en fruit voor de kinderen. Franka deed de inschrijvingen. Daarnaast waren Frans en Dick paraat, later nog aangevuld met Ruud, Frank en mevrouw Hartog. Teun maakte plaatjes en zorgde voor een verslagje.

De speelzaal en het restaurant waren ruim op tijd ingericht en het spektakel kon beginnen, maar niet op tijd. Er werden volgens de inschrijvingen ca. 50 kinderen verwacht en er kwamen nog 13 kinderen bij. Enkele kinderen die aanwezig waren hadden zich nog niet aangemeld en door verkeersproblemen waren er enkele late aanmeldingen. Dan is het logisch dat het even duurde voor de administratie en indeling voor de eerste ronde geheel op orde was.

De 63 kinderen kwamen van 18 scholen uit Rotterdam en omgeving en deze scholen verdienen het om even te worden genoemd:

Burgemeester van Bommelschool, De Clipper, De Pijler, De Wissel, Eduard van Beinum, Eloutschool, Globetrotter Toermalijn, Sam Sam, De Piramide, OBS West, Bloemhof, Groene Hoek, Middelpunt, Müllerpier, De Mare, De Plataan,de Vogelenzang en Passe Partout.

Wie wordt kampioen?

Niet alleen het individuele kampioenschap van groepen 3,4 en 5 stond op het spel, ook het kampioenschap van de school. De beste 3 scholen mogen naar het Nederlands Kampioenschap dat in Nijmegen op 11 juni zal worden gehouden. Dus er was genoeg om voor te strijden deze middag.
De kampioenen
Om de lezers niet langer in spanning te laten hieronder de uitslagen:

Groep 3

1ste prijs Rawi Wortman
2de prijs Mark Boer
3de prijs Saeed Zubair

Groep 4

1ste prijs Marlies de Bruijne
2de prijs Victor Goutman
3de prijs Sophia Laarhuis

Groep 5

1ste prijs Christiaan Smeets
2de prijs Talha Yildrim
3de prijs Tommy Petersen

(Hierbij is rekening gehouden met kinderen die buiten mededinging meededen.)

Scholenkampioen

1ste prijs Eduard van Beinum
2de prijs Eloutschool
3de prijs Müllerpier

(Op de RSB site staat vermeld dat na het toernooi werd vastgesteld dat OBS West ook de derde prijs had. Zij krijgen als nog een beker.)

Deze eerste twee scholen mogen naar het NK in Nijmegen op 11 juni.

Alle prijzen werden uitgereikt door de voorzitter van de Rotterdamse Schaakbond, Angelo Ayala, bijgestaan door toernooidirecteur Jos de Rooij en Frans Frischert.

Zie ook het verslag op de site van de Rotterdamse Schaakbond

Nog een scholenkampioenschap in Rotterdam

Diezelfde dag was er nog een scholenkampioenschap in Rotterdam. De VMBO school aan de Veenoord had de locatie beschikbaar gesteld. In deze school houdt schaakvereniging IJsselmonde op vrijdag haar clubavond. Tien scholen (met teams van 4 kinderen) speelden om het kampioenschap van de Rotterdamse Schaakbond en voor drie plaatsen op het NK.

De Stelberg uit Rotterdam werd wederom kampioen, gevolgd door Passe Partout en Eben Haëzerschool. Deze schoolteams doen mee aan het NK.

Meer informatie hierover klik hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *