Schoolschaaksite.nl: alles voor het schaken op de basisscholen | Onze site bevat alle informatie ter bevordering van het schaken op de basisscholen. Wij besteden veel aandacht aan nieuws, achtergronden, schooltoernooien etc. Iedereen mag zelf informatie, artikelen, foto´s of video´s plaatsen op onze site.

Een geslaagd eerste Schoolschaaktoernooi in Nederlek

Auteur: Teun Koorevaar   Print


Een geweldig schaaktoernooi

‘Het eerste schoolschaaktoernooi van deze eeuw in de gemeente Nederlek is een feit. Niet alleen omdat de gemeente Nederlek volgend jaar geen gemeente meer is (Nederlek gaat op in de K5-variant gemeente Krimpenerwaard, maar ook een heugelijk feit omdat er na een aantal decennia weer een schoolschaaktoernooi op de kalender stond.
Een schoolschaaktoernooi met diverse andere activiteiten om het schaken in het algemeen op een positieve manier in het daglicht te plaatsen. En dat is zeer goed gelukt.

Na maanden van voorbereiden en diverse aandacht in de media konden we op zaterdag 12 julli 27 kinderen verwelkomen. Mede door hun aanwezigheid is het een fantastisch schaaktoernooi geworden. Hulde aan deze denkhoofden.’

Opnamen van Vrolek, de lokale TV , foto: Tu Tran

Zo begint André Ouwerkerk, organisator en schaakleraar uit Nederlek, zijn uitgebreide verslag op een mooie website die hij ook zelf heeft gemaakt. Om het volledige verslag te lezen klik hier. Kijk na het lezen van het verslag gerust eens verder op zijn site die de leuke naam Schaken met Plezier heeft gekregen. Op de site stelt hij zich zelf voor en presenteert hij ook veel informatie.

Er is ook een mooie video opname gemaakt door Vrolek, de lokale TV, en die opname is hieronder ook te zien.


Tu Tran maakte mooie foto’s van het schaaktoernooi en deze zijn hier te zien.

Jan Sijbesma heeft op zijn site van schoolschaakvereniging De Klim-Op ook aandacht besteed aan het toernooi. Klik hier voor zijn verslag.

Een fantastisch initiatief van André Ouwerkerk! 

Commentaren